Legalisatie van documenten

Legaliseer uw documenten door een proffessional

Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

hier komt tekst

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Commitment to help with difficult cases

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Een team vol met ervaren juristen

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis.

Onze specialisten staan klaar om uw te assisteren

Legalisatie van documenten is van belang voor documenten die in een buitenlands land uitgegeven worden. Dit is bijvoorbeeld heel belangrijk voor de legalisatie van een geboorteakte. Zo wordt de geldigheid in een ander land bevestigd. Legalisatie bevestigt de authenticiteit van de stempel of sticker en handtekeningen van geautoriseerde ambtenaren die een document hebben uitgegeven. 

JuridConsult biedt u bijstand tijdens de legalisering van documenten. Daar kunt u op rekenen! Wilt u dus een geboorteakte legaliseren? Neem dan gelijk contact op met JuridConsult!

Neem contact op en schakel direct onze deskundige hulp in! Meer weten over onze dienstverlening en werkwijze? Neem gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord als u vragen heeft over het legaliseren van uw documenten.

Legalisatie van documenten

Voor legalisatie van documenten die in Nederland zijn uitgegeven moet u bij ons van JuridConsult wezen. Na legalisatie is uw document klaar voor gebruik in het buitenland of bij een buitenlandse ambassade, omdat duidelijk is dat het document van een bevoegde instantie komt. Bij deze documenten kunt u denken aan verschillende soorten documenten. 

Van uittreksels van de woonplaatsverklaring, KvK, Diploma’s bij DUO, geboorteakten of andere documenten van bijvoorbeeld ministeries. Maar ook zakelijke documenten van Nederlandse bedrijven en medische rapporten. Mocht u afvragen of uw document gelegaliseerd moet worden? Neem dan contact met ons op! Wij staan u graag te woord

3 typen legalisatie

Maar niet iedere legalisatie vraagt om dezelfde aanpak. Ieder buitenlands document is immers anders. We onderscheiden 3 vormen van legalisatie:

  • Apostille;
  • Ministeriële legalisatie (onder andere legalisatie bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken, het Ministerie van Onderwijs,Cultuur en Wetenschap, het Ministerie van Financien en andere);
  • Ambassade legalisatie / consulaire legalisatie.

Legalisaties

Nederland is onderhevig aan de Haagse Apostille Conventie van 1961. Daardoor kunnen documenten die geldig zijn in een land, worden erkend door publieke autoriteiten en andere organisaties van een ander land onder de jurisdictie van de Haagse conventie. Met andere woorden: documenten met een Apostille stempel zullen automatisch als geldig worden erkend in alle landen van de Haagse Conventie. In Nederland kan een apostille stempel worden verstrekt in het Nederlands, Engels, Frans en Duits, Spaans en Italiaans. JuridConsult biedt ook Apostille vertalingsdiensten.
Nederlandse documenten voor buitenlands gebruik worden gelegaliseerd in één van de Ministeries van Nederland. In veel gevallen dienen ministeriële legalisatie documenten te worden gelegaliseerd met een apostille stempel. Zodoende wordt de authenticiteit van de handtekening van de ambtenaar gecertificeerd. Maar ook de capaciteit waarin die ambtenaar handelde. En eventueel de identiteit van de zegel of stempel die het document draagt. De Apostille valideert de inhoud van de documenten niet.
Anders dan Apostille, wordt legalisatie door de ambassade/consulaire legalisatie gebruikt voor documenten die bedoeld zijn voor circulatie in staten die geen partij zijn van de Haagse Conventie. Legalisatie door de ambassade of consulaire legalisatie wordt uitgevoerd in ambassades of consulaten van landen waar gelegaliseerde documenten gebruikt zullen worden.

We houden u op de hoogte & handelen snel

We houden u te allen tijde op de hoogte van de voortgang van de legalisatie. Maar dat is nog niet alles! Daarnaast ontvangt u altijd een gescande versie van het document voordat we hem naar u verzenden. Ook geniet u van de volgende voordelen:

  • Bij JuridConsult vindt u alle diensten onder één dak;
  • Altijd binnen één dag een antwoord op maat;
  • Geniet van persoonlijke aandacht;
  • Kennis & expertise op het gebied van talen;
  • We assisteren u in de Nederlandse, Engelse, Russische en Letse taal;
  • Familiebedrijf voor juridische bijstand.

We stellen ons aan graag aan u voor: wij zijn JuridConsult. Een familiebedrijf dat professionele juridische bijstand, begeleiding en andere juridische diensten biedt. Van secretarial services tot aan zakelijke dienstverlening en legalisatie bij de notaris. Wij garanderen u dienstverlening van de beste kwaliteit die zeer doeltreffend is. Daarnaast bieden we u ook een de snelste en meest effectieve stap-voor-stap benadering voor het behalen van haalbare oplossingen. Hierbij geldt: de behoefte en wensen van u als klant zijn belangrijker dan al het andere. U ontvangt professionele ondersteuning en assistentie. Wij bieden u altijd met plezier de professionele ondersteuning en assistentie die u van ons verwacht als het gaat om de legalisatie van uw documenten.

 

Kies voor ons voor de legalisatie van documenten

Schakel vandaag nog onze deskundige hulp in en ervaar de voordelen zelf! Wij zorgen er graag voor dat uw document geschikt is voor gebruik in een ander land. Dankzij onze legalisatie is duidelijk dat uw document van een bevoegde instantie komt. Klaar voor gebruik in buitenland.

Wilt u meer weten over documenten laten legaliseren? Heeft u een vraag over de diensten die we aanbieden of over de tarieven die we hanteren? Neem gerust contact met ons op! Vul het contactformulier in of bel naar +31(0)626523008. Dan hoort u zo snel mogelijk van ons!

Share This