Legaliseren Certificaat van een geneesmiddel

Op 29 maart 2019 verhuisde het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) naar de gemeente Amsterdam. De documenten, waaronder het Certificaat van een Geneesmiddel (CMP) die naar verwachting in het buitenland zullen worden gebruikt, worden in Nederland gelegaliseerd door de Nederlandse autoriteiten.

Sinds maart 2020 geeft EMA enkel digitale documenten af die in aanmerking komen voor certificering en legalisatie.

JuridConsult is er om u te helpen bij het legaliseren van een Certificaat van een Geneesmiddel afgegeven door het Europees Geneesmiddelenbureau.

Waar is het voor?

Certificaten van een geneesmiddel worden door de EMA afgegeven om een geneesmiddel voor humane en veterinaire doeleinden te certificeren na goedkeuring door de Europese Commissie. Uit het certificaat blijkt ook dat de fabrikant van het geneesmiddel de goede fabricagepraktijk naleeft.

Waarom is legalisatie nodig??

Het legaliseren van het certificaat van een geneesmiddel (CMP) is noodzakelijk om het document in het buitenland te kunnen gebruiken. Dit document wordt in Nederland afgegeven door de Nederlandse autoriteiten en mag in het buitenland slechts één keer worden gebruikt. Wij gaan binnen één werkdag over tot legalisatie van het CMP door het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Rechtbank door middel van een apostillezegel. Ambassadelegalisatie voor de documenten die naar verwachting vereist zijn in de landen die lid zijn van het Haags Apostilleverdrag is ook mogelijk (ga hiervoor naar de pagina Ambassadelegalisatie.

Gaat u naar het buitenland verhuizen en wilt u officiële documenten door beëdigde vertalers laten vertalen? Laat uw boodschap hier achter voor meer informatie betreffende de kosten van juridisch overleg, of Skype: juridconsult. Wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen! Voor meer duidelijkheid over de prijs kunt u ook een offerte aanvragen via het contactformulier. Voor het stellen van vragen kunt u ook telefonisch contact opnemen via +31 (0)6 26 52 30 08Volg ons ook op onze social media kanalen, waar u overigens ook contact met ons kunt opnemen.

Contactformulier