Home » Diensten » Legalisatie Diploma

Legalisatie Diploma

U heeft uw diploma behaald aan een Nederlandse onderwijsinstelling en u bent van plan om te gaan werken of studeren buiten Nederland. In dit geval dient u eerst de geldigheid van dit behaalde diploma te bewijzen. Uw Nederlandse diploma is helaas niet automatisch geldig in het buitenland. Om dergelijke documenten (zoals Nederlandse diploma’s, cijferlijsten, bijlagen en onderwijsverklaringen) geldig te maken, moeten deze gelegaliseerd worden voor het gebruik in het buiteland. Deze legalisatie kan alleen uitgevoerd worden in het land waar u uw diploma of certificaat heeft behaald.

De belangrijkste stappen voor de legalisatie van Nederlandse diploma’s voor gebruik in het buitenland zijn als volgt;

  • Legalisatie door de Dienstuitvoering Onderwijs (DUO) van het Ministerie van Onderwijs; en
  • Legalisatie door de rechtbank* of het Ministerie van Buitenlandse Zaken; en
  • Legalisatie door de ambassade/ het consulaat van het betreffende land**.

*Legalisatie is nodig voor landen welke aangesloten zijn bij het Apostilleverdrag.

** Legalisatie door het Ministerie van Buitenlandse Zaken en door de ambassade/ het consulaat van het betreffende land is alleen noodzakelijk bij landen welke niet zijn aangesloten bij het Apostilleverdrag.

 

Ons team zou u graag assisteren bij de hierboven genoemde legalisatie stappen om uw Nederlandse diploma te legaliseren, zodat het in het buitenland kan worden gebruikt.

Laat uw boodschap hier achter voor meer informatie betreffende de kosten, of Skype/Facebook/LinkedIn: juridconsult , en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen!

 

Share This