Legalisatie van Documenten

JuridConsult verzorgt de legalisatie van de Nederlandse documenten in Nederland voor gebruik in een ander land.

Legalisatie

Legalisatie van documenten is van belang voor documenten die in het buitenland zijn uitgegeven, aangezien dit de geldigheid van deze documenten in andere landen bevestigt. Dit is met name cruciaal voor officiële documenten zoals contracten en certificaten.

Door legalisatie worden de handtekeningen en de authenticiteit van de stempels op uw documenten geverifieerd door geautoriseerde ambtenaren. JuridConsult staat klaar om u gedurende dit hele proces te ondersteunen en te zorgen voor een zorgvuldige afhandeling. Heeft u documenten die gelegaliseerd moeten worden? Aarzel dan niet en neem contact met ons op.

Legalisatie van documenten

Voor legalisatie van documenten die in Nederland zijn uitgegeven moet u bij ons van JuridConsult wezen. Na legalisatie is uw document klaar voor gebruik in het buitenland of bij een buitenlandse ambassade, omdat duidelijk is dat het document van een bevoegde instantie komt. Bij deze documenten kunt u denken aan verschillende soorten documenten.

We legaliseren uittreksels KvK, woonplaatsverklaringen, Diploma’s bij DUO, geboorteaktes of andere documenten die u in het buitenland wilt gebruiken. Zakelijke documenten van Nederlandse bedrijven en medische rapporten kunnen ook op gemak gelegaliseerd worden. Mocht u uw document willen legaliseren, neem dan contact met ons op! Wij staan u graag te woord.

 

Documenten die wij legaliseren

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner voor het legaliseren van uw documenten? Wij bieden professionele en betrouwbare legalisatie diensten voor een breed assortiment aan documenten. We staan klaar om u te helpen met een vlotte en betrouwbare legalisatieprocedure. Neem hieronder een kijkje om te zien welke legalisatie diensten wij voor verschillende documenten aanbieden.

Overweegt u uw geboorteakte te laten legaliseren voor internationaal gebruik? Wij helpen u graag bij het legaliseren van geboorteakten.

Overweegt u een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) aan te vragen voor internationaal gebruik? Wij helpen u graag bij het verkrijgen en legaliseren van uw VOG.

Wilt u uw certificaat van een geneesmiddel legaliseren? Wij helpen u graag. Naast certificaten van geneesmiddelen bieden wij ook legalisatie diensten voor diverse documenten. 

Wilt u uw certificaat van vrije verkoop legaliseren? Wij helpen u graag bij het legaliseren van certificaten van vrije verkoop.

Wij helpen u graag bij het legaliseren van uw Nederlandse huwelijksakte. Met onze professionele en snelle diensten zorgen we voor een betrouwbare legalisatieprocedure. 

Wij staan klaar om u te ondersteunen bij het legaliseren van uw diploma met onze professionele en snelle diensten. Wij begrijpen het belang van een correct gelegaliseerd document voor verschillende doeleinden en helpen u hier graag bij. 

3 typen legalisatie

Maar niet iedere legalisatie vraagt om dezelfde aanpak. Ieder buitenlands document is immers anders. We onderscheiden 3 vormen van legalisatie:

Ministeriële legalisatie
Nederlandse documenten voor buitenlands gebruik worden gelegaliseerd in één van de Ministeries van Nederland. In veel gevallen dienen ministeriële legalisatie documenten te worden gelegaliseerd met een apostille stempel.

Zodoende wordt de authenticiteit van de handtekening van de ambtenaar gecertificeerd. Maar ook de capaciteit waarin die ambtenaar handelde. En eventueel de identiteit van de zegel of stempel die het document draagt. De Apostille valideert de inhoud van de documenten niet.

Veelgestelde vragen over legaliseren van documenten

Legaliseren van documenten is vereist wanneer u officiële papieren gebruikt in een ander land dan waar ze zijn uitgegeven. Dit proces verifieert de echtheid van handtekeningen en zegels, zodat uw documenten worden erkend door buitenlandse autoriteiten.

U dient documenten te legaliseren bij:

 • Zaken doen in het buitenland: bijvoorbeeld voor contracten en bedrijfscertificaten.
 • Studeren of werken in het buitenland: zoals diploma’s en werkvergunningen.
 •  Verhuizen naar of aankoop van eigendom in het buitenland: zoals huwelijks- en geboorteakten.

De legalisatieprocedure kan variëren per land. Sommige landen vereisen een eenvoudigere procedure onder het apostilleverdrag, terwijl andere uitgebreidere stappen vereisen.

Voor de legalisatie van documenten kunt u terecht bij verschillende instanties, afhankelijk van het type document en het land waar het document gebruikt zal worden. Over het algemeen moet u de volgende stappen ondernemen:

 • Ministerie van Buitenlandse Zaken: In veel gevallen begint het proces van legalisatie bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken van het land waar het document is uitgegeven. Zij controleren de echtheid van de handtekening en de stempel op het document.

 • Ambassade of Consulaat: Na de eerste legalisatie door het Ministerie van Buitenlandse Zaken, dient het document vaak te worden voorgelegd aan de ambassade of het consulaat van het land waar u het document wilt gebruiken. Dit is vooral nodig als het land geen deel uitmaakt van het Apostilleverdrag.

 • Gemeentelijke instanties: Voor bepaalde documenten zoals geboorte- of huwelijksakten, kunt u vaak ook terecht bij uw lokale gemeentehuis voor een legalisatiestempel voordat u naar het Ministerie van Buitenlandse Zaken gaat.Om uw documenten te legaliseren voor internationaal gebruik, is het belangrijk eerst te bepalen welk type legalisatie vereist is. Dit hangt af van het land waarin de documenten gebruikt zullen worden. Voor landen die deelnemen aan het Apostilleverdrag is een apostille voldoende. Deze kunt u vaak verkrijgen bij een rechtbank of het ministerie van Buitenlandse Zaken in uw land. Voor landen die geen deel uitmaken van dit verdrag, is een volledige legalisatieprocedure nodig. Deze procedure begint bij het ministerie van Buitenlandse Zaken voor een eerste legalisatie stap, gevolgd door een bezoek aan de ambassade of het consulaat van het bestemmingsland.

De tijd die nodig is om documenten te legaliseren kan variëren afhankelijk van het type legalisatie. Voor een apostille, vereist door landen die het apostilleverdrag hebben ondertekend, kan het proces vaak binnen enkele werkdagen voltooid zijn. Meer complexe legalisaties kunnen echter weken duren, afhankelijk van de eisen van het bestemmingsland en de werkbelasting van de betrokken instanties. Perioden met veel aanvragen, zoals vakantieseizoenen of het begin van een schooljaar, kunnen ook voor vertraging zorgen. Bovendien moet rekening worden gehouden met de tijd nodig voor vertalingen en andere voorbereidingen voordat documenten daadwerkelijk ingediend kunnen worden.

Bij JuridConsult bieden we uitgebreide diensten aan voor de legalisatie van buitenlandse documenten. Wij helpen u graag bij het legaliseren van documenten die zijn uitgegeven door buitenlandse autoriteiten, zodat deze erkend worden in Nederland of andere landen. Dit proces omvat het verifiëren van de echtheid van de handtekeningen en zegels op de documenten door relevante instanties in het land van oorsprong. Indien nodig kan dit ook door Nederlandse of andere buitenlandse instanties.

Bij JuridConsult kunt u veel verschillende soorten documenten laten legaliseren voor internationaal gebruik. Hier zijn enkele van de meest voorkomende typen documenten die wij voor onze klanten legaliseren:

 • VOG legaliseren
 • Certificaat van een geneesmiddel
 • Certificaat van vrije verkoop
 • Nederlandse huwelijksakte
 • Diploma legaliseren

Elk van deze documenten vereist specifieke procedures en behandelingen, afhankelijk van het land waarin ze zullen worden gebruikt. Wij helpen u graag met het adviseren over en het uitvoeren van de benodigde stappen voor de legalisatie van uw documenten. 

De kosten voor het legaliseren van documenten variëren afhankelijk van het type document, het legalisatieproces, en het land van gebruik. Voor landen buiten het Apostilleverdrag, waar een volledige legalisatie nodig is, kunnen de kosten oplopen tot enkele honderden euro’s per document, afhankelijk van de betrokken instanties en de complexiteit van het proces. Extra kosten voor vertalingen, notariële diensten en administratie kunnen ook van toepassing zijn. 

De vereisten voor het legaliseren van documenten variëren wereldwijd, afhankelijk van het documenttype en het gebruik. Buiten de EU vereisen veel landen in Afrika, Azië, het Midden-Oosten en Zuid-Amerika legalisatie voor diverse doeleinden. Binnen de EU is vaak een vereenvoudigde legalisatie zoals een apostille voldoende, dankzij overeenkomsten tussen lidstaten.

Landen die het apostilleverdrag hebben ondertekend, zoals de VS, het VK en India, vereisen alleen een apostille, die het legalisatieproces vereenvoudigt. Echter, voor landen die niet deelnemen aan dit verdrag, is een uitgebreid proces nodig dat onder andere stappen bij het ministerie van Buitenlandse Zaken en diplomatieke vertegenwoordigingen omvat.

Je kunt bij ons gemakkelijk online een aanvraag indienen voor de legalisatie van je documenten. Wij nemen het volledige legalisatieproces van je over en zorgen voor de benodigde digitale handtekening of elektronische apostille, afhankelijk van de eisen van het bestemmingsland. Ons online proces helpt je hierbij om snel en efficiënt door alle stappen te leiden, zodat je documenten gereed zijn voor internationaal gebruik.

Tijdens het legaliseren van documenten voor internationaal gebruik is er vaak een vertaling vereist. Of een vertaling nodig is, hangt af van het bestemmingsland en de taal van de originele documenten. Als het bestemmingsland een andere officiële taal heeft, is een beëdigde vertaling meestal noodzakelijk. Deze vertaling moet worden uitgevoerd door een beëdigd vertaler die erkend is door de relevante autoriteiten. Na vertaling moeten zowel het originele document als de vertaling worden gelegaliseerd, wat de echtheid van de documenten en de vertaling verifieert. 

Overige diensten van JuridConsult

 

U kunt bij JuridConsult niet alleen terecht voor de legalisering van documenten. U kunt ons ook inschakelen bij:

 • Beëdigde vertalingen van documenten;
 • Notariële diensten (volmacht, gewaarmerkte kopieën van documenten);
 • Regeling van uittreksels uit de Nederlandse Kamer van Koophandel;
 • Registratie van de bedrijven en ondersteuning bij zakelijke/commerciële transacties;
 • Zakelijk structureren, assisteren bij het onderhoud van bedrijven.

We houden u op de hoogte & handelen snel

We houden u te allen tijde op de hoogte van de voortgang van de legalisatie. Maar dat is nog niet alles! Daarnaast ontvangt u altijd een gescande versie van het document voordat we hem naar u verzenden. Ook geniet u van de volgende voordelen:

 • Bij JuridConsult vindt u alle diensten onder één dak;
 • Altijd binnen één dag een antwoord op maat;
 • Geniet van persoonlijke aandacht;
 • Kennis & expertise op het gebied van talen;
 • We assisteren u in de Nederlandse, Engelse, Russische en Letse taal;
 • Familiebedrijf voor juridische bijstand.

We stellen ons aan graag aan u voor: wij zijn JuridConsult. Een familiebedrijf dat professionele juridische bijstand, begeleiding en andere juridische diensten biedt. Van secretarial services tot aan zakelijke dienstverlening en legalisatie bij de notaris.

Wij garanderen u dienstverlening van de beste kwaliteit die zeer doeltreffend is. Daarnaast bieden we u ook een de snelste en meest effectieve stap-voor-stap benadering voor het behalen van haalbare oplossingen. Hierbij geldt: de behoefte en wensen van u als klant zijn belangrijker dan al het andere. U ontvangt professionele ondersteuning en assistentie.

Wij bieden u altijd met plezier de professionele ondersteuning en assistentie die u van ons verwacht als het gaat om de legalisatie van uw documenten.

Wat klanten over ons zeggen

ömer köksalömer köksal
11:24 11 May 23
they provided very nice & reliable service and completed earlier than the expected date.Great work.
Daniela ArballoDaniela Arballo
10:24 05 May 23
Fast and professional service. All the process was super easy and clear for me coming from abroad I’m quite pleased thank you
Carly DeSantisCarly DeSantis
10:45 03 May 23
Luis and his team deserve 5 starts! We found them through youtube when I was puzzled with all rules and regulations for my apostille for my birthcertificate which I needed very fast! His movies explained easily what it was, and what needed to be done. We decided to make use of his services, there are many providers but all of them request you sending your birth certificate across seas. I didnt feel comfortable with this but with Luis he accepted a photocopy and organized everything for us within 3 days! I was very amazed by the quickness and the updates from his side. The price was also the best price which I could find on the internet with the best service.
Ittay WeissIttay Weiss
11:01 04 Apr 23
I needed to get a police clearance report (VOG) with apostille. The communication before the process started was very clear, and conducted in a friendly an efficient manner. After a very short verification that I filled the forms correctly, the process was underway. Everything proceeded as promised, and the document was delivered to me within a very reasonable period of time. I'm very thankful for the excellent service JuridConsult provided me with. I would certainly use their services in the future if needed.
Marilena NaeMarilena Nae
14:22 21 Feb 23
Professional service! I used the service to obtain a Tax Residency Certificate. Juridic Consult has experience in this field and has a solid track record of success in handling similar cases. The team is responsive, communicates well and takes the time to understand your unique situation and needs. The cost of the consultation is also reasonable.
Ilya ShulmanIlya Shulman
11:22 16 Nov 22
One satisfied customer here 🙂 Quick communication, reasonable pricing, all translation accepted – I do recommend.
Liza vedraLiza vedra
14:01 02 Nov 22
Everything I needed for legalization was done very quickly and professionally!
Derek WilminkDerek Wilmink
11:05 04 Aug 22
Diana was very quick, efficient and transparent about the process. She helped me to get educational documents attested by the Qatar Embassy, which is a complicated multi-step process. Her help was invaluable.
Barbra BothaBarbra Botha
07:59 20 Jun 22
Great service. Would definitely recommend their services. Thank you.
Janaina CesaJanaina Cesa
10:26 09 Sep 21
I had a great experience dealing with Jurid Consult. They were fast, reliable and professional. I would definitely recommend their services and make use of it again in the future. Thanks!
js_loader

Kies voor ons voor de legalisatie van documenten

Schakel vandaag nog onze deskundige hulp in en ervaar de voordelen zelf! Wij zorgen er graag voor dat uw document geschikt is voor gebruik in een ander land. Dankzij onze legalisatie is duidelijk dat uw document van een bevoegde instantie komt. Klaar voor gebruik in buitenland.

Wilt u meer weten over documenten laten legaliseren? Heeft u een vraag over de diensten die we aanbieden of over de tarieven die we hanteren? Neem gerust contact met ons op! Vul het contactformulier in of bel naar +31 62 65 23 008. Dan hoort u zo snel mogelijk van ons!

Terugbel verzoek

Vraag een gratis gesprek aan

Wilt u meer weten over legalisatie, certificaten, apostille, vertalingen of zakelijke diensten? 

Vraag dan een gratis terugbelgesprek aan! Vul uw contactgegevens in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Wij gebruiken cookies op onze website om u de meest relevante ervaring te geven door uw voorkeuren en herhaalde bezoeken te onthouden. Door op “Accepteren” te klikken, stemt u in met het gebruik van ALLE cookies.