Verklaring Omtrent Gedrag aanvragen (VOG)

Ga je aan het werk of heb je een visum nodig? Uw werkgever kan u vragen om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Voor sommige beroepen dient u deze verklaring te overleggen, om aan te kunnen tonen dat u niet eerder strafbare feiten in Nederland heeft gepleegd en dat uw gedrag geen risico oplevert voor het kunnen uitoefenen van een bepaald beroep of een bepaalde functie binnen een bedrijf. Ook kan het zijn dat u een VOG nodig heeft om te emigreren of een visum aan te vragen.

Wie heeft een VOG nodig?

Voor sommige banen (bijv. lesgeven, kinderopvang, rijinstructeurs, taxichauffeurs) is een VOG verplicht. Ook is het verplicht voor medewerkers en vrijwilligers die werken met vertrouwelijke informatie (zoals artsen of advocaten), met kwetsbare mensen (zoals de zorg), met geld of waardevolle goederen (zoals accountants of hypotheekadviseurs) en voor de overheid. In alle andere gevallen bepaalt de cao van uw bedrijf of branche of u een werknemer of vrijwilliger moet vragen om een VOG te verstrekken.

Twee soorten VOG

U kunt een VOG aanvragen voor:

  1. natuurlijke personen en/of
  2. rechtspersonen.

U heeft als individuele werknemer een VOG voor natuurlijke personen nodig.

Aanvragen VOG

De aanvraagprocedure vereist dat u zich wendt tot het ministerie van Justitie en Veiligheid (Justis – www.justis.nl) of eventueel ons bureau JuridConsult.

Om namens u een Nederlandse Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te verkrijgen, vragen wij u de volgende documenten te leveren:

 

Houdt u er rekening mee dat de VOG in het Nederlands wordt uitgegeven met een kleine opmerking onderaan in het Engels. Toch verzorgt JuridConsult graag beëdigde vertalingen in meer dan 60 talen. Naast onze beëdigde vertaaldiensten staan wij voor u klaar om u te assisteren bij het legaliseren van het certificaat door het regelen van de ambassade legalisatie en/of Apostillezegel op uw VOG. De gehele procedure voor het verkrijgen van de VOG duurt 4 tot 5 weken. Na afronding stuurt JuridConsult het certificaat naar uw huisadres of kunt u het ophalen op ons kantoor.  

Verzoek aanvraag VOG

JuridConsult biedt diverse juridische diensten, waaronder hulp bij het namens u verkrijgen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Wij bieden verschillende juridische diensten onder hetzelfde dak. Onze adviseurs besteden veel aandacht aan uw zaak en gaan snel te werk. Verwacht binnen één werkdag een antwoord op maat. Ons team staat ook klaar om eventueel Nederlandse, Russische of Letse talen te bieden.

Apostillestempel op het VOG

Het verkrijgen van een apostillestempel gaat via de rechtbank. Je kunt zelf naar de rechtbank toe maar je kunt het ook doen met onze hulp. Wij helpen je graag en zijn jouw professionele ondersteuning en assistentie. Wij bieden naast deze ondersteuning ook apostille vertalingsdiensten. In Nederland kan je een apostillestempel verkrijgen in het Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans en Italiaans.

Ons bedrijf garandeert een hoge kwaliteit en doeltreffendheid van juridische diensten, alsmede de snelste en effectiefste stap-voor-stap benadering voor het vinden van haalbare oplossingen.

Wat klanten over ons zeggen

Wilt u gebruik maken van onze diensten? U bent van harte welkom om contact met ons op te nemen! Gelieve hiervoor het contactformulier in te vullen. We zullen zo snel mogelijk reageren. Heeft u vooraf nog vragen of opmerkingen? Laat het ons gerust weten. We zullen altijd een professioneel antwoord geven op al uw vragen.

 

Contactformulier