Oprichten bedrijf in Nederland

Oprichten bedrijf in Nederland

Nederland staat bekend om zijn economische, politieke en legale stabiele system en zijn regulatie. Veilige omstandigheden, belastingverlaging op basis van getekende contracten en overeenkomsten met betrekking tot vermijding van dubbele belastingheffing alsmede de reputatie bij internationale ondernemers spelen een zeer belangrijke rol in het opzetten van een bedrijf.

De populairste typen zakelijke ondernemingen in Nederland zijn:

  • Eenmanszaak;
  • Besloten vennootschap;
  • Naamloze vennootschap;
  • Stichting.

De meest voorkomende structuur van ondernemingen is houdster (eigendom). Het is een systeem van commerciële organisaties welke grote managementbedrijven en kleine dochterondernemingen bevat. Nederlandse houdstermaatschappijen kunnen worden gebruikt voor het samenbrengen van verscheidene activiteiten, zoals de verzameling van dividenden, belangen en auteursrechten verkregen van dochterondernemingen, wat het mogelijk maakt om belastingen op inkomsten te vermijden.

De algemene regel is dat dividenden met een tarief van 15% worden belast, maar op grond van dubbele belasting vermijdingsovereenkomsten, worden inkomsten verkregen door dochterondernemingen vrijgesteld van belasting. Voor meer informatie over houdstermaatschappijen in Nederland, kan de lijst landen welke dubbele belasting vermijdingsovereenkomsten met Nederland hebben gesloten hier worden gevonden.

Er bestaat geen twijfel dat ieder type zakelijke ondernemingen zijn eigen voordelen heeft. Indien u een bedrijf op wilt zetten, dient ieder type te worden overwogen in overeenstemming met de individuele situatie en mogelijkheden.

JuridConsult consulteert klanten over mogelijke opties voor het beginnen van een bedrijf, de best passende vorm van de onderneming gebaseerd op uw individuele situatie, uw capaciteiten en voorkeuren, en het biedt juridische ondersteuning tijdens de registratie van het bedrijf.

Laat uw boodschap hier achter voor meer informatie betreffende de kosten van juridisch overleg, of Skype: juridconsult, en wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen!

Contact opnemen?

[ninja_form id=3]

Reviews

[good-reviews cycle=”fader”]

Request a free call back

Would you like to know more about legalisation, certificates, apostille, translations or corporate services? 

Then request a free call back! Submit your contact information and we will call you back as soon as possible.

We use cookies on our website to give you the most relevant experience by remembering your preferences and repeat visits. By clicking “Accept”, you consent to the use of ALL the cookies.