Legalisatie documenten

Legalisatie documenten? Legalisatie van documenten is van belang voor documenten die in een buitenlands land uitgegeven worden. Dit is bijvoorbeeld heel belangrijk voor de legalisatie van een geboorteakte. Zo wordt de geldigheid in een ander land bevestigd.
Legalisatie bevestigt de authenticiteit van de stempel of sticker en handtekeningen van geautoriseerde ambtenaren die een document hebben uitgegeven. JuridConsult biedt u bijstand tijdens de legalisering van documenten. Daar kunt u op rekenen! Wilt u dus een geboorteakte legaliseren? Neem dan gelijk contact op met JuridConsult!

JuridConsult zorgt voor de legalisatie van Nederlandse documenten voor gebruik in een ander land.

Neem contact op en schakel direct onze deskundige hulp in! Meer weten over onze dienstverlening en werkwijze? Neem gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord als u vragen heeft over het legaliseren van uw documenten.

Neem contact op

2000 +

Blije klanten

100 %

Tevredenheid

4.9 *

Reviews

55 +

Landen

700 +

Studenten

180 +

Universiteiten

Legalisatie Nederlandse documenten – Legalisatie documenten

Voor legalisatie documenten die in Nederland zijn uitgegeven moet u bij ons van JuridConsult wezen. Na legalisatie is uw document klaar voor gebruik in het buitenland of bij een buitenlandse ambassade, omdat duidelijk is dat het document van een bevoegde instantie komt. Bij deze legalisatie documenten kunt u denken aan verschillende soorten documenten.
Van uittreksels van de woonplaatsverklaring, KvK, Diploma’s bij DUO, geboorteakten of andere documenten van bijvoorbeeld ministeries. Maar ook zakelijke documenten van Nederlandse bedrijven en medische rapporten. Mocht u afvragen of uw document gelegaliseerd moet worden? Neem dan contact met ons op! Wij staan u graag te woord.

3 typen legalisatie – Legalisatie documenten

Maar niet iedere legalisatie vraagt om dezelfde aanpak. Ieder buitenlands document is immers anders. We onderscheiden 3 vormen van legalisatie:

Apostille – Legalisatie documenten

Nederland is onderhevig aan de Haagse Apostille Conventie van 1961. Daardoor kunnen documenten die geldig zijn in een land, worden erkend door publieke autoriteiten en andere organisaties van een ander land onder de jurisdictie van de Haagse conventie. Met andere woorden: documenten met een Apostille stempel zullen automatisch als geldig worden erkend in alle landen van de Haagse Conventie.
In Nederland kan een apostille stempel worden verstrekt in het Nederlands, Engels, Frans en Duits, Spaans en Italiaans. JuridConsult biedt ook Apostille vertalingsdiensten.

Ministeriële legalisatie – Legalisatie documenten

Nederlandse documenten voor buitenlands gebruik worden gelegaliseerd in één van de Ministeries van Nederland. In veel gevallen dienen ministeriële legalisatie documenten te worden gelegaliseerd met een apostille stempel. Zodoende wordt de authenticiteit van de handtekening van de ambtenaar gecertificeerd. Maar ook de capaciteit waarin die ambtenaar handelde. En eventueel de identiteit van de zegel of stempel die het document draagt. De Apostille valideert de inhoud van de documenten niet.

Ons bedrijf garandeert een hoge kwaliteit en doeltreffendheid van juridische diensten, alsmede de snelste en effectiefste stap-voor-stap benadering voor het vinden van haalbare oplossingen.

KvK uittreksel aanvragen
woonplaatsverklaring

Legalisatie door de ambassade

Anders dan Apostille, wordt legalisatie door de ambassade/consulaire legalisatie gebruikt voor documenten die bedoeld zijn voor circulatie in staten die geen partij zijn van de Haagse Conventie. Legalisatie door de ambassade of consulaire legalisatie wordt uitgevoerd in ambassades of consulaten van landen waar gelegaliseerde documenten gebruikt zullen worden.

Legalisering van documenten

Wij kunnen de volgende documenten voor u legaliseren. Dan is uw document bruikbaar in het buitenland. Van volmachten tot aan verklaringen en huwelijksaktes. We zijn u graag van dienst met legalisering van de volgende documenten:

Wordt een document hierboven niet genoemd? Geen probleem! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We helpen u graag verder!

Legalisatie van buitenlandse documenten

Naast alle diensten die hierboven al genoemd zijn, kunt u ook bij ons terecht voor legalisatie documenten uit het buitenland. Er zijn verschillende documenten die in het buitenland uitgegeven worden die in Nederland gelegaliseerd moeten worden. Bijvoorbeeld een afschrift van een geboorteakte, huwelijksaktes of diploma’s.
Meestal wordt een buitenlands document in het land van afkomst gelegaliseerd. Wij kunnen dit echter ook voor u doen. Na de legalisatie kunt u uw document gebruiken in Nederland of bij een Nederlandse ambassade in het buitenland.

Datum van legalisatie – Legalisatie documenten

Het is van belang dat uw de gegevens op het document zo definitief mogelijk zijn. Hierdoor wordt de datum van uitgifte minder van belang. Ook documenten die al een aantal jaar gelegaliseerd zijn worden door de IND geaccepteerd. Het is hierbij wel de voorwaarde dat de legalisatie door een Nederlandse instantie is gedaan. Indien u uw documenten nog niet direct nodig hebt, is het zeker wel aan te raden om deze alvast te laten legaliseren.
Uiteraard is het mogelijk dat een instantie om een recent gelegaliseerd document vraagt. Het is hierbij niet mogelijk om een document opnieuw te laten legaliseren. U zult dan het document opnieuw moeten aanvragen en door JuridConsult laten legaliseren.

Overige diensten van JuridConsult

U kunt bij JuridConsult niet alleen terecht voor de legalisering van documenten. U kunt ons ook inschakelen bij:

We houden u op de hoogte & handelen snel

We houden u te allen tijde op de hoogte van de voortgang van de legalisatie documenten. Maar dat is nog niet alles! Daarnaast ontvangt u altijd een gescande versie van het document voordat we het naar u verzenden. Ook geniet u van de volgende voordelen:

  • Bij JuridConsult vindt u alle diensten onder één dak;
  • Altijd binnen één dag een antwoord op maat;
  • Geniet van persoonlijke aandacht;
  • Kennis & expertise op het gebied van talen;
  • We assisteren u in de Nederlandse, Engelse, Russische en Letse taal;
  • Familiebedrijf voor juridische bijstand.

We stellen ons aan graag aan u voor: wij zijn JuridConsult. Een familiebedrijf dat professionele juridische bijstand, begeleiding en andere juridische diensten biedt. Van secretarial services tot aan zakelijke dienstverlening en legalisatie bij de notaris. Wij garanderen u dienstverlening van de beste kwaliteit die zeer doeltreffend is.
Daarnaast bieden we u ook een de snelste en meest effectieve stap-voor-stap benadering voor het behalen van haalbare oplossingen. Hierbij geldt: de behoefte en wensen van u als klant zijn belangrijker dan al het andere. U ontvangt professionele ondersteuning en assistentie. Wij bieden u altijd met plezier de professionele ondersteuning en assistentie die u van ons verwacht als het gaat om de legalisatie van uw documenten.

Vele tevreden klanten

We hebben al vele klanten tevreden gesteld met onze professionele dienstverlening:

Thanks Diana for your support during the entire process on the translation and legalization of documents. Always prompt responses and well prepared for the questions. Service was done in good timing as well.

— Guilherme Tomasi Manzatto

Kies voor ons voor legalisatie documenten

Schakel vandaag nog onze deskundige hulp in en ervaar de voordelen zelf! Wij zorgen er graag voor dat uw document geschikt is voor gebruik in een ander land. Dankzij onze legalisatie documenten, is duidelijk dat uw document van een bevoegde instantie komt. Klaar voor gebruik in buitenland.
Wilt u meer informatie over documenten laten legaliseren? Heeft u een vraag over de diensten die we aanbieden of over de tarieven die we hanteren? Neem gerust contact met ons op! Vul het contactformulier in of bel naar +31 62 65 23 008. Ook kunt u ons berichten via onze Facebook pagina.
Dan hoort u zo snel mogelijk van ons!

legalisatie documenten

 

Neem direct contact op

  • Max. bestandsgrootte: 256 MB.

Veelgestelde vragen

[Best4FAQ name=”Legalisatie”]

Share This